Ahojte gazdiné, šibači, !
Dnes, tesne pred sviatkami jari recept na citrónové keksy či “piškóty”. Veľmi jednoduché a tvarom pripomínajúcim vajíčko aj celkom aktuálne 🙂
Budete potrebovať:
- 75g zmäknnutého masla
- 3 bielky
- 125g práškového cukru
- bio citrón
- 115g špaldovej hladkej múky
Rúru si zapneme na 180 stupňov.
Maslo vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny. Pridáme kôru z jedného citróna a šťavu z polky citróna. Pridáme bielky a do homogénnej hmoty preosiatu múku. Hotovo.
Cukrárskym vreckom striekame tvar piškóty na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak nemáme cukrárske vrecko, môžeme aj lyžičkou. Avšak asi nedocielime tvar vajíčka 🙂
Pečieme kým piškóty nemajú zlatohnedý okraj.
Tak! Šibači (tí fiktívni tento rok) môžu prísť!!
Z.