Mňami! Spíte? Pečiete? Šijete?
Ja idem spísať recept na ďalšiu sviežu sladkú lakocinku.
Akože napríklad citrónovú zmrzlinu nemusím, ale citrónová chuť tohto krásavca je top! Opäť zasa raz niečo na francúzsku strunu 😉 ..tá málokedy sklame. A je to také jednoduché, že aj dieťa zvládne. Nepotrebujete ani mixér.. Vlastne.. ideálny recept pre ženy na materskej .. :))
Poďme na to!
Navážime a pripravíme si:
na korpus koláča:
3 väčšie alebo 4 menšie vajíčka
200g práškového cukru
120g rozpusteného masla
citrónová kôra
150g polohrubej múky
čajová lyžička prášku do pečiva
80g citrónovej šťavy
na polevu:
130g práškového cukru
25g citrónovej šťavy
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
Rozpustené maslo zmiešame s cukrom, kôrou. Pridáme vajcia, múku a kypriaci prášok. Nakoniec vmiešame citrónovú šťavu. Hotovka!!
Formu vymažeme maslom, cesto do nej vlejeme a pečieme. Veselo aj 40 – 50 minút. Tradične vyskúšame či je koláč upečený so špáradlom.
Hotový korpus vyklopíme a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme vychladnúť.
Vychladnuté rozbalíme a polejeme polevou. Máme hotovo. Ja som koláčik obložila malinami, súhra chutí bola fajn. Skúste čo len chcete.. 🙂
Tak čo? Idete do toho?
Držím palce,
pekný večer,
Z.