Domáca zmrzlina bez zmrzlinovača

by admin
5 rokov ago
733 Views
Teplo teplúčko.. zmrzlina padne vhod vždy! A zase sa nám oteplieva, šup si zamiešať túto dobrotku.
Tak vám poviem..skúšala som dve verzie, jednu sladšiu a jednu menej sladkú. Akože.. ja som bola spokojná aj s tou megasladkou, ale tak zas nie sme v Amerike, stačí nám striedmejšie, áno?
Výhodou tohto receptu je, že nepotrebujete zmrzlinovač, resp.mašinu na výrobu ozajstnej zmrzliny. Aj keby som ho neviem ako chcela, nemám si ho v našej mikrokuchyni kam uložiť. Nuž tak preto táto z núdze cnosť.
Základ je pre všetky príchute rovnaký. Ja som urobila černicovú. makovú a amaretto príchuť. Najviac mi šmakuje maková. Vy si pridajte čo len chcete, alebo aj nič.Potrebujete:
1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka
650ml 30 až 33% šľahačkovej smotanyto je všetko.
Smotanu vyšľaháme do tuha a pomaličky do nej zamiešame jedno salko. Šupneme na noc do mrazničky a je to :))
Amerika, čo?:D
Pred podávaním klasicky vyberiete o 5 – 10 minút skor, nech zmrzlina povolí a lepšie sa vám naberá..
Ja som to tentokrát rozdelila na tri časti. Do makovej som dala asi 4  lyžice mletého maku, do černicovej pokrájané černice a do poslednej lyžicu amaretta a lyžičku instantnej kávy.

(sladšia verzia vznikla spojením jedného salka s 500ml šľahačkovej smotany.. v čase mrazených bananových zmrzlín a diétnych sorbetov celkom hanba.. 🙂 ale veď aspoň toho menej zjete)

Moji dvaja hundroši ofrflali, že oni chceli čokoládovú.. Klasika, čo u nás z mojej kulinárskocukrárskej tvorby nepláva v čokoláde, to nie je pánkom dosť dobré. Nuž čo, aspoň sa nám s Ďurim viac ujde..
Pekný horúci deň, ihlám a vareškám zdar
Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.