Dulovo-mandľové koláčiky

by Zuzka Koščová
5 mesiacov ago
136 Views

Pekný večer kakaovníci 🙂

Nedeľa rovná sa koláč, či? Tak aj dnes si jeden receptík spíšeme. Jedna dobrá duša mi doniesla včera dule čiže bolo jasné ako bude dnešný recept chutiť. Dule sme tu už na blogu raz mali, takto pred rokom to bolo dulové pité.

Ak nemáte vo svojom okolí dobrú dušu ako ja, aj v Lidli som dule videla. Tieto chlpaté jablkohrušky sú vynikajúcej chuti.. jediný zádrhel je v ich čistení, to sa akože naozaj namakáte. Ale inak top!

Na cesto si pripravíme:

  • 170g masla
  • 1 žĺtko
  • 250g hladkej múky
  • 85g mletých mandlí
  • 100g práškového cukru
  • štipku-dve soli

Na plnku potrebujeme:

  • 6-7 stredne veľkých dúl
  • kryštálový cukor, 4-5 lyžíc či podľa chuti

Na vrchnú časť či mandľový sneh si odvážime:

  • 70g mletých mandlí
  • 6 lyžíc cukru
  • 3 bielky
  • lyžičku octu
  • lyžičku kukuričného škrobu

Všetky suroviny spolu vymiesime na hladké cesto a dáme ho odpočívať do chladničky. Odpočinuté cesto vtlačíme do formičiek alebo menších keramických foriem. Kto nemá čas či náladu sa hrať, použije menší plech a cestom ho vyloží.

Cesto predpečieme asi 10-15 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Na predpečené navrstvíme podusené dule, mandľový sneh a dáme dopiecť, cca 30-40minút. Rúru stíšime na cca 160 stupňov.

Plnka:

V hrnci necháme cukor rozpustiť karamel, prisypeme očistené, jadra zbavené a na kocky pokrájané dule. Podusíme 15-20 minút a necháme vychladnúť.

Pri snehu postupujeme ako keby sme chystali Pavlovovej tortu, približne.. Bielky šľaháme, postupne pridáme cukor, škrob, ocot a nakoniec mandle.

Hotovo ! Ako pri každom koláči, aj tento mi momentálne príde ako najlepší na svete:) Tie dule majú takú vynikajúcu chuť, takú ovocnejšiu ako jablká, niečo ako cukríky nimm2 😀

Neuveriteľné, ale aj jedošom chutilo ! Jednoducho láska ..

Pekný týždeň všetkým,

Z.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.