Figovohrušková tortička

by admin
5 rokov ago
684 Views
Hola hola!
Ako sa máme? September našliapnutý, deti zabehnuté, jesenné oblečko prichystané? U nás tak napoly.. Na blogu to bude teraz asi stagnovať, snáď nie dlho 🙁
Tuto ľaľa recept na jednoduchý koláčik či tortičku. Ako to pojmete je na vás. Naša babka mala meniny tak som to poňala „tortovo“. Jahody vymeníme za sezónne hrušky či jablká a popojedem. Jeseň čaká. A bude dlhá..

Potrebuješ:

Korpus
6 vajec
6 lyžíc trstinového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
lyžicu oleja
za hrsť orechov, na hrubo poskekaných (orechová zmes Nuts royal z Lidl je fajn)
soľ
Korpus si pripravíme klasicky, žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, múku a orechy a sneh vyšľahaný z bielkov a štipky soli.
Pečieme cca 30min na 160 stupňov.
Plnka 1
2 hrušky
3 čerstvé figy
cukor
amaretto
Očistené hrušky pokrájame na kocky, figy umyjeme a pokrájame tiež. Osladíme trstinovým cukrom, polejeme amarettom a trošku povaríme. Nie na kašu! Necháme vychladnúť.
Plnka 2
250g mascarpone
200ml 33% šľahačkovej smotany
cukor podľa chuti
Všetko spolu vyšľaháme do tuha.

Korpus si prerežeme na tri časti a vrstvíme. Každú časť pokvapkáme šťavou z uvarených hrušiek, potrieme krémom a na krém rozložíme podusené ovocie. Opakujeme.
Vrch torty potrieme zvyšným krémom, ozdobíme čerstvou figou (figami), orechami opraženými nasucho, posypeme škoricou, trstinovým cukrom a pokvapkáme medom.
Môže byť? Jeseň môže byť tiež celkom fajn, nie? Tak rýchlo pečte s hruškami a jablkami.. lebo.. ani sa nenazdáme a už budeme piecť vanilkové rožky a kysnutý štedrák 😀
Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.