Kakaová roláda

by Zuzka Koščová
6 mesiacov ago
184 Views

Peknú veľkonočnú nedeľu 🙂

Keď už máte umyté okná, vyglancovanú kuchyňu a naškrobené dečky.. chýba vám už len táto roláda 😀

Je to najjednoduchší recept ever a je skromný na suroviny. A bonusom je to, že je bezlepkový! 🙂 Čiže niečo geniálne!

Tak poďme rovno k veci!

Potrebuješ:

  • 6 vajec
  • 170 g trstinového či kryštálového cukru
  • 60 g kakaa

Rúru vyhrejeme na 220 stupňov.

Bielky dáme do misy mixéra a začneme šľahať, do polovyšľahaných bielkov postupne prisýpame cukor až nám vznikne krásna nadýchaná hmota. Postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec kakao. Vylejeme na väčší plech vystlaný papierom a pečieme cca 8 minút. Roládu veľmi neprepekáme, aby sa nám dobre rolovala a nelámala sa.

Na plnku som dnes použila:

  • 250 g mascarpone
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g kryštálového cukru
  • 120 ml šľahačkovej smotany 33 %

Deň vopred rozpustíme kryštálový cukor na karamel. Zalejeme šľahačkou a necháme karamel rozpustiť. Chvíľočku to môže trvať, ale ono sa to poddá. Necháme vychladnúť a dáme do druhého dňa do chladu.

Mascarpone vyšľaháme s karamelovou šľahačkou a cukrom do husta. Natrieme na cesto a pomocou papiera na pečenie natesno zrolujeme. Hotovo! Necháme trošku stuhnúť a máme.

Do rolády dám občas aj plnku z jemného tvarohu (namiesto mascarpone dáme hladký tvaroh a vymiešame so smotanou na šľahanie). Ani s drobným ovocím to nie je na zahodenie 😉

Tak pekné sviatky!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.