Kakaové srdiečka s tvarohom

by Zuzka Koščová
4 roky ago
881 Views

Tak voilà!

Hlásim sa z novej stránky lulsia.sk !! Od teraz v pravidelných intervaloch a ešte krajšie! Koniec januára a prvá polovica februára sa u nás v rodine nesú v znamení nekončiacich chorôb a iných strastí. Verím, že bude už len lepšie, držme si palce! Tuším sa začnem riadiť “heslom”, že nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie. Posledné dni by mi to celkom pasovalo 🙁

Ako si môžete všimnúť, názov stránky či blogu či ako len chcete sa mení na LULSIA. Lulsialicious bolo príliš komplikované a LULSIA to je úplný prapôvod, úplný originál.

Tak vitajte, snáď sa vám bude páčiť!!! 😉

Valentín dávno za nami, ale srdiečko si môžete upiecť hocikedy, napríklad aj dnes, 19.februára. (..inak ja som celkom Valentín positive, niežeby som skákala v negližé so šampanským v ruke a pálila sviečky v tvare srdca.. ale povedzme si, je všade toľko lásky a nehy a porozumenia, že už sa z jedného jediného dňa venovaného špeciálne láske musíme stavať na zadné??? Ja myslím, že nie…)

Srdiečka si môžete upiecť aj ako obyčajné rezy, ale tak my estéti sa radi vyhráme :))

Let´s go!

Na korpus si pripravíme:

  • 6 vajec
  • 100g mletých mandlí
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Postupujeme klasicky, žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, mandle, kakao, olej a prášok do pečiva a vyšlahaný sneh z bielkov. Keby náhodou bolo cesto príliš husté, pridáme lyžicu vody.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov cca 15 min. Cesto ledujeme, aby sa nepripieklo. Ja som použila plech s rozmermi 36 x 25 cm.

Upečené necháme vychladnúť a prvú časť máme úspešne za sebou.

Ak chceme srdiečka, pohľadáme si formičku a povykrajujeme si jednotlivé tvary, do páru.

Na krém si prichystáme:

  • 250g mascarpone
  • 250g tvarohu (dala som hrudkovitý, aby sa tvaroh v kréme “nestratil”)
  • 1 šľahačkovú smotanu 33%
  • cukor podľa chuti

Všetko spolu vymiešame, naplníme cukrárske vrecko a spájame srdiečka. Spodné srdiečko som potrela malinovým lekvárom. Na krém môžete poukladať ovocie, ja som použila mrazené maliny.

Dáme do chladničky, aby si srdiečka “sadli” a neskôr oblejeme čokoládou. Ja som tentoraz ako ozdobu použila makronky. Ale srdiečka vám budú isto chutiť aj bez nich!!! 🙂

Tak čo, slina by bola? 🙂

Skúste a nezabudnite sa pochváliť !!

 

Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.