Kokosové bezlepkové tartaletky

by Zuzka Koščová
4 roky ago
2858 Views

Milí maškrtníci, pekný piatok prajem!

Čo budete cez víkend piecť? Nech vám je Lulsia inšpiráciou 🙂

Pôvodne som tento recept neplánovala zaradiť. Tieto relatívne „zdravšie“ alternatívy sladkého mi až tak príliš nevoňajú. Asi pre ne nemám cit, alebo len mám predsudky „na jazyku“. Ťažko povedať.. so slanými vecami zo zdravšieho súdka nemám najmenší problém .. len to sladké..

Ale! Recept nebude asi márny, lebo moje deti to zhltli! Z-H-L-T-L-I !! A to moja tvorba u nás doma nejde na dračku veru.

Čiže ak ste bio-eko-bezlepko friendly, choďte do toho.

Na cesto si navážime:

  • 200g kokosovej múky
  • 120g masla
  • 1 lyžičku kakaa
  • 1 vajko
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • štipku soli
  • 3 štipky prášku do pečiva

Zo všetkého vymiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme hodinku na pokoji. V chlade.

Odpočinuté cesto vtlačíme do formičiek a upečieme. Takých 170 stupňov, cca 20 minút.

Košíky necháme vychladnúť a naplníme kokosovou ganache plnkou.

  • 200g horkej čokolády
  • 400g kokosového krému (hustého mlieka), ten z Lidlu je super

Mlieko privedieme k varu a zalejeme ním nalámanú čokoládu. Necháme čokoládu“povoliť“ a vymiešame do hladka. Hneď nalejeme do pripravených košíkov z cesta.

Vychladnuté uložíme ešte do chladničky.

Odvážne typy si pred podávaním tartaletku posypú kryštálikmi morskej soli.

 

Pekný víkend všetkým prajem !

Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.