Hello, drahé mlsné jazyky!
Máte radi mak? Pre mňa top topov! Makové zjem všetko. Objavila som aj makovú bielu čokoládu v dm.. skúste, určite sa namotáte 🙂
Kedysi som skúšala makový cheescake z jedného vydania českého Apetitu.. dnes som upiekla niečo podobné. Môžete to upiecť ako jeden veľký koláč, alebo ako ja urobiť viac malých cheescake bábik 🙂 A kto mak nemusí, jednoducho ho vynechá. Alebo tento recept preskočí 🙂
Potrebuješ:
Máte radi mak? Pre mňa top topov! Makové zjem všetko. Objavila som aj makovú bielu čokoládu v dm.. skúste, určite sa namotáte 🙂
Kedysi som skúšala makový cheescake z jedného vydania českého Apetitu.. dnes som upiekla niečo podobné. Môžete to upiecť ako jeden veľký koláč, alebo ako ja urobiť viac malých cheescake bábik 🙂 A kto mak nemusí, jednoducho ho vynechá. Alebo tento recept preskočí 🙂
Potrebuješ:
cesto:
100g hladkej múky
100g mandľovej múky
1 vajce
100g masla
dve štipky škorice
100g cukru
lyžicu medu
štipka soli
plnka:
500g tučného tvarohu (hladkého)
1 smotana kyslá
cukor podľa chuti
1 vajce
nemletý mak, 2-3 lyžice
Vypracujeme cesto, natlačíme do formy či formičiek a dáme na polhodinu do chladu. V predhriatej rúre (150st.) odpočinuté cesto predpečieme, cca 15-20min.
Predpečené korpusy zalejeme tvarohovou plnkou (všetko sme zmiešali do hladka) a pečieme ďalšiu hodinku, približne.
Necháme vychladnúť a poďho na vec. Určite by sa mi k tomu hodila lyžička slaného karamelu, ale .. nie každý deň je nedeľa. Je to mega aj bez 🙂
Skúste, mak je zdravý 😉
Pekný víkend!
Z.
Pekný víkend!
Z.
Jeden komentár