Mandľové srdiečka s brusnicami

by admin
5 rokov ago
613 Views
 Hej vážení a milí, nechcem stresovať, božechráň, nuž ale je november čiže už ako keby Vianoce.. všimli ste si, nie? A tak najvyšší čas začať premýšľať čo a ako tento rok napečieme.Sú gazdiné, ktoré vypekanie nemusia.. ja som najšťastnejší človek!!! 🙂 už sa to blíííížžži.. :))
Každý rok pečiem overenú klasiku, ku ktorej prihodím zopár noviniek. Dnes si predstavíme novinku, teda aspoň pre mňa.
Reč bude o mandľovom ceste, ktoré sa podobá na linecké, len je o čosi chrumkavejšie.
​Poďme k veci!!
Na cesto potrebujeme:
225g masla
1 vajce
70g neošúpaných mandlí
90g hnedého cukru
310g hladkej múky
1/2 lyžičky soli
1/2 lzžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky mletej škorice
2 lyžicky melasy (ja melasu nemusím, dala som jačmenný sirup)Na brusnicové „pyré„:
150g brusníc
100g hnedého cukru
trošku citrónovej šťavy a nastrúhanej citrónovej kôry

Madle si zľahka opražíme na suchej panvici a následne pomelieme. Suroviny na cesto zmiešame a vymiesime cesto. Novinka, nie? 🙂 Dáme na hodinku do chladu, potom vyvaľkáme a vykrojíme si čo nám srdce ráči.
Pečieme na 180 stupňoch kým okraje nezozlatnú.
Necháme vychladnúť a zliepame s brusnicovým „pyré“. Pyré nám vznikne povarením brusníc s cukrom a nasledným jemným prepasírovaním. Komu sa nechce hrať, kľudne srdiečka zlepte aj hotovým ozajstným lekvárom.
​Možno by to bolo fajn aj pocukrované vo finále, ale viac sa mi to páči v takejto „naturálnej“ verzii.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.