Mandľové tartaletky

by admin
5 rokov ago
1495 Views
Ako som sľúbila, pomaličky sa to tu aj napriek uhorkovej sezóne rozbehne. Plánov a projektov mám v hlave milión, už len vôľu všetko dokončiť. Aj okienko DIY či po našom „urob si sám“ by som chcela dotiahnuť k pestrejšiemu obsahu.. Len mi akosi „nevydáva“ 🙂 Poznáte to, nie?
Dnes ponúkam recept na úúúžasné mandľové tartaletky, pre jazykových puristov mandľové koláčiky. Recept francúzsky, elegantný a hlavne veľmi jednoduchý. Ja vlastne komplikované recepty ani nepoznám! 🙂 Čiže vyhrňme si rukávy, opásajme zásteru a hopsa na vec !!
Na cesto potrebujeme:200g hladkej múky
2 štipky soli
1 vajce
100g práškovho cukru
100g zmäknutého masla

Všetko si pekne zmiešame a vymiesime si cesto. Nemiesime príliš dlho, aby sa nám maslo „nespotilo“ Cesto obalíme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky, aspoň na hodinu.
Odpočinuté cesto si vyvaľkáme, cca na 3 mm, formičkou na tartaletky si vykrojíme kruh a cesto jemne natlačíme až po okraj do formičiek. Okraje (ak sú nerovnomerné a cesto prečnieva) odrežeme.

Vystlané košíčky naplníme krémom, na ktorý potrebujeme:

125g masla
125g práškového cukru
2 vajcia
130g mandľovej múky (resp.mletých mandlí)
1 lyžicu amaretta (mandľového likéru)
mandľové lupienky na posypanie

Maslo vymiešame s cukrom do peny. Pridáme vajíčka, mandle a likér. Ak nemáme amaretto, kľudne aj rum, prípadne nič 🙂 . Zmes nalejeme na cesto a posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st., cca 20 minút. Ak by sa nám nedajbože začali lupienky pripaľovať, zakryjeme formička alobalom, klasika.
Po upečení odporúčam nechať úplne vychladnúť a až potom vyberať z formičiek.

 

Picture

​Čo iné vám povedať..? Len aby ste aj toto vyskúšali 🙂
Ups, píšem o tartaletkách a v trúbe mi horí makový korpus na makovú tortu.. :O
Pekný víkend a pestré gastrozážitky!
​Z. 🙂


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.