Mousse au citron či citrónový krém

by admin
5 rokov ago
1015 Views

I som jedného dňa dostala chuť na niečo svieže! Zmrzlina sa dlho mrazí (zmrzlinovač nemáme) .. Tak padla voľba na citrónovú obdobu francúzskej mousse au chocolat. Pripravuje sa do pohárikov. Ja som ju preložila domácimi piškótami. Môžete aj nemusíte.
Veľmi frišké, poďme na to!

Potrebuješ:
200g sladeného kondenzovaného mlieka
2dcl šľahačkovej smotany
kôru z jedného citróna
20cl citrónovej šťavy
3 bielky

Kondenzované mlieko vymiešame poriadne s citrónovou šťavou, pridáme kôru z citróna. Šľahačku vymiešame do tuha a primiešame k citrónovej zmeske. Bielky tiež vyšľaháme (so štipkou soli) na tuhý sneh a tiež opatrne zamiešame k citrónovo-smotanovej zmesi. Nalejeme do pohárikov a necháme v chlade odležať.
Také svieže, také letné.. bárs aj na letnú gril párty :))

Kto by sa bál tepelne nespracovaných bielok, tak buď ich vynechá alebo si skúsi počkať do zimy. Vtedy je tuším riziko salmonelovej nákazy nižšie. Ale Francúzi sa s tým nepárajú 🙂 Stačí si dať pozor a použiť zaručene čerstvé vajcia. A dezert rýchlo zjesť. Nemal by byť problém, myslím… 😀
Popojedem, 🙂
​Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.