Mrkvová roláda a la „carrot cake

by admin
5 rokov ago
710 Views
Ahoj ahoj !
Všetkým sledovačom a maškrtníkom peknú nedeľu želám !  Čo patrí k poslednému dňu v týždni? Áno, vývar so slížikmi, rezne či pečené kura a KOLÁČ!! A tak dnes mám v ponuke mrkvovú roládu, trošku krajšiu verziu mrkvového koláča. Ten sa skôr hodí k sobote, nedeľa je predsa len viac „fancy“. O pár dní budú trhoviská plné krásnej „čerstvej“ jarnej mrkvičky, myslím, že s ňou budem piecť častejšie. Poďme na vec!

Nie je to nič komplikované, opäť sa dá povedať, že to zvládnete ľavou-zadnou.

Na jemnulinké cesto potrebujeme:

4vajcia
100g trstinového cukru
​2 lyžičky vanilkového cukru (ja jedine domáci)
kávovú lyžičku škorice
kávovú lyžičku strúhanej pomarančovej kôry
30g roztopeného masla
2 mrkvičky (cca 80g)
130g polohrubej múky
štipku soli
2 štipky prášku do pečiva

do krému pôjde:
125g mascarpone
150g cream cheese (philadelphia, lučina či lidlácky cream cheese)
práškový cukor podľa chuti
4 lyžice smotany na šľahanie 33%
2 plátky ananásu (čerstvý či z kompótu)

(
Táákže: žĺtky oddelíme od bielkov, do bielkov dáme štipku soli a vymiešame tuhý sneh. Yes! Žĺtky vymiešame s cukrom do bieložlta, prisypeme preosiatu múku s troškou prášku do pečiva, postrúhanú mrkvu, škoricu, pomarančovú kôru a prilejeme rozpustené vychladnuté maslo. Zmiešame do jednotnej hmoty a zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Vylejeme na plech, ktorý sme vyzdobili 🙂 papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme na 160 stupňoch cca 15 minút.
Ešte teplé za pomoci papiera zvinieme a necháme vychladnúť.
Krém si vymiešame z uvedených surovín a asi 3/4 natrieme na vychladnuté cesto, posypeme pokrájaným ananásom a zrolujeme. Zvyškom krému potrieme vrch rolády. Najlepšie je počkať do druhého dňa, to sa nám bude krásne krájať 🙂 Pred podávaním posypeme mletou škoricou 😉
Nech vám chutí :*, dajte vedieť.
..každá správna gazdiná sa venuje aj ručným prácam.. a tak idem trošku pošiť, nech môžem dáky článok venovať aj mojej ručnej tvorbe.
Páčko.
​Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.