Najlepší mandľovo-hruškový koláč

by Zuzka Koščová
9 mesiacov ago
480 Views

Hello everybody!

Blog si podriemkava.. veru, šijem oveľa viac ako pečiem 🙂 chcela by som zaraďovať viac handmade postupov, ale nedarí sa mi .. :((

Chcelo by to nový foťák a nový objektív. Modlime sa, aby to bolo čoskoro. Inak nám tu aj to skromné publikum zakape 😀 A preto, osviežme to tu niečím pod zub.

Jedli ste už najlepší mandľový koláč? Ak nie, šup, upečte si tento!

Často pečiem od oka, ale väčšinou musím veci dolaďovať. Tento skvost sa mi podaril na prvú šupu 🙂

Takže poprosím:

Cesto:

  • 4 domáce vajcia
  • 4-5 lyžíc trstinového cukru
  • 200g mletých mandlí (Lidl)
  • 2 lyžice hladkej špaldovej múky
  • lyžičku a pol prášku do pečiva
  • 1 väčšia maslová šťavnatá hruška
  • 4-5 lyžíc oleja
  • 30g horkej čokolády

Poleva:

  • 70g horkej čokolády
  • 40g masla

Bielky vymiešame do polotuha, pridáme cukor a vymiešame dotuha. Pridáme postupne žĺtky, olej, mandle zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec ručne primiešame nakrájanú hrušku a nasekaný kúsok čokolády.

Formu na biskupský chlebík vymažeme maslom a vysypeme strúhankou, vylejeme cesto a pečieme na 190 stupňoch. Keby sa zvrchu koláč nebodaj pripaľoval, prikryjeme počas pečenia alobalom.

Vyklopený koláč potrieme polevou. Ide o mimoriadne diétny druh polevy :)). Polámanú čokoládu zalejeme horúcim rozpusteným maslom a vymiešame do hladka.

Tak skúste, neobanujete 😀

Z.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.