Ovsenné pagáčiky „ovsáčiky“

by admin
5 rokov ago
548 Views
Čauko čauko!
Krásne meno som tomuto receptu vymyslela ! Och! Prvý jarný deň za nami .. rátam, že viacerí či viaceré si  vstupujeme stále hlbšie a hlbšie do svedomia. Predsa len, leto sa blíži, dni predlžujú, sukne, nohavice a rukávy skracujú.. A ručička na váhe vyššie ako by mohla byť. Nezúfajme, všetko sa to poddá. Hlavne menej koláčov 😀 alebo aspoň zdravších verzií maškrtenia.
Ale.. nedá sa. Prenasleduje ma to všade. Aj keď venčím psa. Ako predvčerom. Vrátim sa z venčenia a nový recept v hlave. Jedna teta psíčkarka mi ho prezradila. I som skúsila a verte neverte, moje deti to dali do úst!! Tak čo iné posunúť na blog ak nie totok !?
Je to veľmi jednoduché a rýchle. Stačí si nakúpiť pár surovín a idete na vec:2 vajcia
200g jemných ovsenných vločiek (majú v žltomodrom obchode)
200g strúhaného kokosu
1 lyžica medu
125g masla
1/4 lyžičky sódy bikarbóny
škorica
hrozienka
slnečnicové semienka
(chia, sezam, ľan, orechy.. čo chcete)

Všetko jednoducho zmiešame dokopy. Sušené ovocie každý aké má rád, nabudúce pridám aj brusnice a sezam. Pridávame od oka, kto chce sladšie, pridá viac. Do cesta ide len lyžica medu, čiže niekomu sa to môže zdať málo. Ja som za sladkým ako besná a stačilo mi .. a toto má byť viacmenej striedme. O to viac vynikne chuť kokosu.
​Tvarujeme placky pagáčikové a ukladáme na papier na pečenie. Pečieme asi 20 minút, 170 stupňov.
Bála som sa, že to bude mimoriadne nezaujímavé pre moje stravnícke publikum, tak som to trošku postrašila rozpustenou 70% čokoládou :)) Chutí! Nabudúce bude bez čokolády, nech si nezvykajú..

Určite to nie je nízkokalorické, aby si zas niekto nemyslel, že si myslím.. 🙂 Ale istotne vás to zasýti a budete mať zo seba lepší pocit ako keby ste zmľaskli kúpený keks. Super desiata. Deťom pohár mlieka k tomu a je to!  Oprobujte 😉
Tak zatiaľ,
​Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.