Pistáciové sucháriky s bielou čokoládou

by admin
5 rokov ago
674 Views

Pekný večer, jeden vianočný recept aj pre lenivé gazdiné 😉
Tieto malé suché „tyčinky“ či sucháre nie sú bohvieako fotogenické a vábne na pohľad.. ale o to sú chutnejšie.

potrebujete:
3 vajcia
220g cukru
200g plohrubej múky
80g hladkej múky
lyžičku prášku do pečiva
soľ
pomarančovú kôru
100g bielej čokolády
130g nesolených nepražených pistácií

Najprv si zapneme rúru, na maximum.
Vajcia plus jedno žĺtko vymiešame s cukrom v mixéri do svetlej peny. Jedno bielko si odložíme na potretie.
Do vyšľahanej peny prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva, soľ, kôru z pomaranča a na záver pistácie a posekanú čokoládu.
Plech vyložíme papierom na pečenie a z cesta vytvarujeme dva „šulce“ , snažíme sa dlhšie a tenšie, lebo pečením narastú. Cesto sa lepí, pomôže namočenie rúk.  Potrieme bielkom, rúru nastavíme na 180 stupňov a „bagetky“ šupneme na 25 minút piecť.
Zozlatnuté upečené „polotovary“ necháme chvíľu vychladnúť a pokrájame na cca 2cm sucháre.
Dopečieme ďalších 15-20 minút.
Vychladnuté môžeme jedným koncom namočiť do rozpustenej čokolády 🙂
Good luck !!

Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.