pusinky

by admin
5 rokov ago
571 Views

Dnes má môj mladší pagáčik 2 roky. Pečiem torty kadekomu, tak dnes jedna mini pre dubáčika. Pripravovala som si pusinky na ozdobu a som si povedala, že spíšem na ne recept. Poviete si: nič primitívnejšie ťa nenapadlo? Nuž vedzte, trvalo mi dlho kým som našla „zaručený recept“. Neviem či som taká ľavá, ale až podľa tohoto receptu Tessy Huff sa mi „zaručene“ vždy vydaria. Žiadne také, že len vymiešať bielky s cukrom !! Musia sa pekne nad parou zohriať..

Podľa receptu Tessy Huff budete potrebovať:
2 bielky (60ml)
100g kryštalového cukru
1 lyžičku škrobu
(vanilku)
Bielky s cukrom rozmiešame, dáme do vodného kúpeľa a šľaháme kým nie je sneh príjemne teplý. Premiestnime do robota, kde necháme zmes šľahať na maximálnych otáčkach ešte asi dve minúty. Ak chceme zafarbíme gélovou farbou, posypeme farebnou posýpkou .. Šup do vrecka s ozdobnou či hladkou špičkou (oba varianty majú svoje čaro) a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme pusinky. Alebo tvarujeme na paličku „lízatká“.  Sušíme dve hodiny na 100 stupňoch (kým nejdú ľahko odlepiť z papiera).
Ak ich náhodou nezjeme hneď, ale si ich chceme odložiť na neskôr, musíme ich dať do uzatvárateľnej nádoby. Inak rýchlo navlhnú a už to nie je ono.
​Z.

PS: kto rád pečie a vypeká, určite odporúčam Tessu Huff a jej knižku „Layered“.. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.