Ružová je moja top farba! Biela tiež. Ale biele vajíčka sú všedné. Ide Veľká Noc a treba trošku veselia do života. Tak preto si vajíčka pekne zafarbíme!
Keď som bola ešte dieťa, rada som si v kuchárskych knihách listovala. Mmmm, ktovie prečo 😀
Mali sme takú malú brožúru o čajoch a receptoch s nimi. Okrem iných tam bol recept na „čínske mramorové vajcia“. Mám to pred očami ešte dnes. Vajíčka sa máčali v čiernom čaji a po ošúpaní mali krásny mramorovaný dizajn. Nuž ale hodili by sa mi sem na blog medzi tie úžasné farby čajové vajíčka? 😀 Myslím, že nie..
A tak si uvaríme klasicky vajcia natvrdo, šupneme ich pod studenú vodu, poklepeme, aby sa škrupina jemne popukala. Nešúpeme.
Cviklu pomixujeme (ja som použila predvarenú z Lidla, 4ks), prilejeme vody, aby nám vznikla taká redšia kaša a vajíčka do nej na cca 6 hodín ponoríme. Odložíme do chladu a čakáme.
Odmenou za trpezlivosť budú tieto krásne ružové vajíčka. Kľudne ich môžete použiť na plnenie, žĺtka si vymiešate s maslom, horčicou a pod. .. stará klasika, len bielko bude ružové.
Šibači budú kukať jak puci :))
Tak ja len toľko..
PS: Cviklovú kašu radšej vyhodíme, predsalen keby dáka škrupinka odpadla..
PS2: vplyv cvikly na chuť vajec je veľmi decentný 🙂
Tak peknú sobotu kreatívci 😉
Z.