Pekný večer!
Dnes len taký rýchly šup šup recept na sezamové keksíky. Nie som žiadny guru zdravej výživy, ale keďže Brumík a spol. je smrrrť, snažím sa občas deťom aj zdravšie. Nie vždy s úspechom, ale tentoraz s veľkým.
V bio obchode mi padla do oka sezamová múka. Mám obdobie, že sa snažím žiť bez lepku a teda hneď mi sama padla do košíka. Kto má rád grécku chalvu, toho neprekvapí jej jemne (ozaj jemne) horká chuť.
Keksíky mali úspech aj v nečokoládovej verzii. Pre vás som upiekla de luxe verziu 🙂
Potrebuješ:
- 150g sezamovej múky
- 80g masla
- lyžičku prášku do pečiva
- 1 vajce
- 60g kokosového či trstinového cukru
- horká čokoláda
Všetko spolu zmiešame. Zo zvyku dám cesto na chvíľu do chladničky, ale keďže v sezame lepok nie je, význam to pravdepodobne nemá. Vyvaľkáme na cca 4 cm a vykrojíme čo len chceme. Pečieme cca 10 minút / 180stupňov. Radšej kontrolujeme. Vychladnuté namočíme v roztopenej čokoláde a máme.
Ako vravím, nie som odborník, ale pravdepodobne to bude zdravšie ako kekse s palmovým olejom a bielou múkou. Minimálne celiatici si majú na čom pošmaknúť 🙂 ..
Tak a späť k ihle,
popojedem!
Z.