Hej vážení a milí.. zase som piekla! Na rodinnú oslavu, slávili sme troje narodeniny a boli sme pozvaní na grilovačku. Tentoraz padla voľba nie na čerešne, ale na jahody. Sezóna jahôd sa nám rozbieha tiež takže celkom logicky. Pravdupovediac, väčšinou mi moje výtvory až tak nechutia, Viacerí to poznajú, koštujete, obzeráte a tak dokola.. až nakoniec už nič neočakávate.. ani na výsledok nemáte chuť. Ale tentoraz to bola iná káva! Samochvála smrdí, nuž ale táto torta predčila všetky moje očakávania.
A asi aj viem prečo. Skúsila som použiť na potretie a ozdobu takzvaný swiss meringue buttercream. Cukrári a cukrárky poznajú, pre menej znalých: sneh z bielkov a cukru vyšľahaný nad parou a vymiešaný s maslom. Velice dobré. O diéte nemôže byť ani reči, ale tak to pri dobrých veciach už raz býva :)) . V Amerike (a asi aj inde) to používajú aj na cupcakes. Skúsim. Keď tak spravím, pridám najvychytanejší recept.
Tak zostaňte naladení, vidíme sa ;).
..peknú nedeľu ešte. Z.
..peknú nedeľu ešte. Z.