Tuniakový “chlebík” s olivami

by Zuzka Koščová
2 roky ago
602 Views

Pekný slnečný deň!

Preladíme trošinku na slanú nôtu, čo poviete? Zatiaľ nám tu pokukujú len oškvarkové pagáče, tak aby im nebolo v záložke “slané” smutno :)..

Tuniakový koláč je francúzska klasika, nemôže sklamať. Jedine len.. keby ste náhodou nemali radi rybacinu. Inak je to topka. Pečie sa vo forme na biskupský chlebík tak som to pomenovala chlebík, aj keď od chleba to má asi ďaleko.

Tak ak náhodou chystáte posedenie pri vínku, neváhajte, ako “apéro” (tak Francúzi hovoria drobnosti na zakusnutie k poháru vína) je tento koláč ideál !!

Poďme k veci, potrebujeme:

  • 180g hladkej múky (skúšala som to aj s mojou obľúbenou polohrubou, ale nie.. nie je to ono!!)
  • 150g tuniaka bez nálevu (nie drvený, ale kúsky)
  • 80g strúhaného ementálu
  • vrecko prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 0,5 – 1 dcl mlieka
  • 100g zelených olív
  • 50g čiernych olív

 

 

K tomuto zázraku nepotrebujeme ani mixér..

Rúru rozpálime na 200 stupňov.

Múku s práškom do pečiva dáme do misy, do jamky rozbijeme 3 vajcia, pridáme smotanu, mlieko a vymiešame na hladko. Pridáme strúhaný syr, tuniaka a olivy a rovnomerne vmiešame. Hotovo!

Vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a šup do pece!

Pečieme zhruba 40 minút, skúšame špajdlou.

Tak, jednoduché nie? K jarnému šalátu ideálne.. 🙂

Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.