Vanilkové rožky

by admin
5 rokov ago
584 Views

Mlsné jazyky zbystrite! Pridávam recept na mega vanilkové rožky, lepšie som nejedla, pečiem ich od detstva :)) (tzn.pár rokov) a rozplývajú sa na jazyku !! Žiadne sucháre veru. Na sucháre hľadajte recept inde 😉 .. Musíte vyskúšať.

Tak pome na vec.

​Potrebujete:
150g hladkej múky
20g práškového cukru
100g masla
50g orieškov
1 žĺtok
vanilkový cukor na obaľovanie (najlepšie domáci)

Suroviny pekne zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do vrecka či fólie a dáme na noc do chladničky. Ak chceme mega vanilkovú príchuť, primiešame čerstvú vanilku. A ešte vám poviem, že táto dávka je smiešna, rovno robte aspoň z dvojnásobnej 🙂
Z odpočinutého cesta tvarujeme rožky, ja robím také tučnejšie, nech je do čoho zahryznúť. Pečieme tak 10minút asi na 180stupňov. Ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre. Opatrne, horúce sa lámu.

íA upečené, obalené a vychladnuté šup do krabice na chladné miesto. Po odležaní už nie sú také krehké, ale v ústach spievajú !!

Doma máme jedného „pacienta“ s alergiou na bielkovinu kravského mlieka. Veľmi alternatívam neholdujem, to je holý fakt. Keď niečo nemôžeš, tak to nejedz. Náhražky a klamanie chuťových buniek prenechám iným „odborníkom“. Ale! Skúsila som obýčajné maslo nahradiť kozím. Chuťový rozdiel tam je len v tom, že kozie maslo predávajú jemne slané. Keď nájdete nesolené a potrebujete rožky ako originál, choďte do toho. Konzistencia sedí. Jedine, že vám prekáža kozacina. Mne nie, ja nič necítim ;)..

Tak skúste, n e o ľ u t u j e t e ! Popojedem..
​Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.